Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Zlatni Dinar, Jedinstvena Afrička Valuta Razlog NATO-ve Invazije Na Libiju

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
zagor

Jedni smatraju da je riječ o zaštiti civila, drugi misle da je nafta ta zbog koje je NATO savez napao Libiju, a neki su uvjereni da je jedini pravi razlog što je Zapad izvršio invaziju na Libiju taj što je Gadafi planirao uvesti Zlatni Dinar, jedinstvenu afričku valutu izrađenu od čistog zlata. Gadafi nije odustajao od svoje namjere istinskog dijeljenja bogatstva. Nekoliko mjeseci prije vojne intervencije, libijski predsjednik je pozvao afričke i muslimanske zemlje da se pridruže stvaranju nove zajedničke valute kao konkurencije dolaru i euru. Te bi države prodavale naftu i druge proizvode širom svijeta prihvaćajući kao platno sredstvo samo Zlatni Dinar. Ova ideja bi bez ikakve dvojbe radikalno promijenila aktualnu ekonomsku ravnotežu na planeti. Mjera za nečije bogatstvo bi u tom slučaju umjesto dosadašnjih obavljenih dolarskih transakcija naravno postale zlatne rezerve u njegovom posjedu. Libija inače posjeduje 144 tone tog plemenitog metala. 

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

 

"Ako je Gadafi imao namjeru cijene njihove nafte ili bilo čega drugoga što Libija prodaje na globalnom tržištu izraziti u nekoj drugoj valuti i početi je prihvaćati kao sredstvo plaćanja, ili možda pokrenuti novu valutu Zlatni Dinar - onda se to eliti moćnika koja drži pod kontrolom svjetske središnje banke sigurno ne bi previše svidjelo", izjavio je Anthony Wile, osnivač i glavni urednik medija Daily Bell. "Da, to bi svakako predstavljao razlog zbog kojeg bi ga se moralo skinuti s vlasti".

Paralelno, slične se stvari dešavaju i osnivaču zlatne alternativne valute Liberty Dollar - Bernardu von NotHaus. A bilo je toga i prije...

Saddam Hussein je 2000 godine svijetu najavio da će Irak početi prodavati naftu u eurima umjesto u dolarima. Veliki je broj onih koji smatraju da je upravo to osnovni uzrok sankcija i invazije koje su ubrzo nakon toga uslijedile jer su Sjedinjene Američke Države očajnički htjele spriječiti da u zemljama članicama OPEC-a euro kao platno sredstvo za naftu zamijeni dolar.

Zlatni Dinar bi svakako, izvan svake sumnje, donio ozbiljne posljedice za svjetski financijski sustav - te ojačao narode Afrike, a to je nešto što SAD žele izbjeći pod svaku cijenu.

"SAD su Afrikancima na američkom teritoriju porekle pravo na samoodređenje, tako da nas ni najmanje ne bi iznenadilo da na bilo koji način pokušaju spriječiti njihovo samoodređenje i na afričkom kontinentu", komentirala je Cynthia McKinney - bivša američka kongresnica.

 

Globalno se dužničko ropstvo zasniva na monetarnoj prevari.

 

Globalno se dužničko ropstvo zasniva na monetarnoj prevari, i globalni se kleptokrati kroz NATO ratnu mašineriju iz petnih žila trude da tako i ostane.

"Šutite I Ne Miješajte Se U Dolar". Tema: Monetarni Suverenitet. Glavni likovi: Lutkar - internacionalni bankari; Konci - Federalne Rezerve; Marionete - sve svjetske vlade na čelu s onom Sjedinjenih Američkih Država.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3906 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum