Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Svemir: Primarne Životne Strukture Pronađene U Repu Komete

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Aminokiselina glicin je pronađena u uzorcima sa komete "Wild 2" koje je američka sonda "Zvjezdana Prašina" donijela sa sobom u povratku na rodnu planetu Zemlju.


Ova tvar je jedna od 20 amino kiselina koja se pridružuje u lancima za stvaranje milijuna različitih proteina, molekula od kojih su sve stanice i strukture u živim organizmima napravljene.


Iako se zna da komete nose na sebi organske molekule, po prvi puta je otkriven jedan tako važan element života na njima.

Znanstvenici i istraživači svemira koji su uključeni u istraživanje, ovim su otkrićem veoma uzbuđeni.


Komete su prljave snježne lopte sačinjene od leda i prašine, a datiraju od samog nastanka, rođenja Sunčevog sustava.


Neki znanstvenici vjeruju da su one zasadile sjeme života na Zemlji, i da su odgovorne za ogromne količine vode na našoj voljenoj planeti.


Sonda Stardust američke svemirske agencije Nasa, prošla je kroz gusti plin i prašinu koji okružuju ledeno srce komete "Wild 2" na dan 2. Siječnja 2004 godine.

Uzorci su prikupljeni uz pomoć mreže letećeg papira izrađene od ultra laganog materijala po imenu aerogel.

Prikupljeni uzorci su zatim bili pohranjeni u kapsulu koja je u povratku padobranima sletila na Zemlju 15 Siječnja 2006 godine.

 

 


Od tada, stručnjaci iz cijelog svijeta su bili zauzeti analiziranjem tih uzoraka u svojim laboratorijima.


Dr. Jamie Elsila iz centra NASA-e je izjavila da je glicin aminokiselina koju živi organizmi koriste za stvaranje proteina i da je ovo prvi puta da je jedna aminokiselina pronađena na kometama.

"Naše otkriće podupire teoriju da su neki od životnih sastojaka nastali u svemiru i dostavljeni na Zemlju davno prije sudara s meteoritima i kometama", nastavila je.


Ovako se izrazio Dr. Carl Pilcher, direktor "Astrobiology Institute" koji je pomogao financirati istraživanja: "Otkriće glicina u kometama podržava ideju da temeljni blokovi za izgradnju života prevladavaju u svemiru i jača argument da život u svemiru može imati zajedničko porijeklo".


Kada je glicin otkriven u uzorcima koje je sakupila sonda "Zvjezdana Prašina", znanstvenici su se prvo morali osigurati da to nije posljedica zemaljske kontaminacije.

Sofisticirana isotopska analiza je na kraju odbacila ovu mogućnost.

Izotopi su verzije elemenata s različitim težinama. Očekivano je da glicin sa komete sadrži teže izotope ugljika od glicina sa Zemlje, a to je upravo ono što su znanstvenici pronašli.


"Otkrili smo da glicin kojeg je Zvjezdana Prašina vratila na Zemlju nosi potpis izvanzemaljskog izotopa ugljika, što ukazuje da je nastao na kometi", rekla je dr. Elsila.

Glavni istraživač, Prof. Donald Brownlee sa Sveučilišta Washington u Seattleu je izjavio: "Otkriće aminokiselina u uzorku sa ove komete je vrlo uzbudljivo i dirajuće".

"To je također izvanredan trijumf koji ističe napredne sposobnosti laboratorija za istraživanje primitivnih izvanzemaljskih materijala".

Rezultati su prezentirani na godišnjem skupu "American Chemical Society" u Washingtonu.

Namjeravaju se objaviti u časopisima "Science Meteoritics" i "Planetary Science".

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3907 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum