Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Stranac Koji Živi Među Nama

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
rainbow
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

Nekoliko godina nakon mog rođenja, tata je sreo stranca koji je stigao u naš mali grad. Od samog početka, mog oca je novi pridošlica toliko oduševljavao da ga je ubrzo pozvao da dođe živjeti s našom obitelji. Stranac je poziv bez imalo dvoumljenja prihvatio, i od tada je stalno prisutan u našoj životnoj sredini.

Ja sam iz dječaćića izrastao u mladića, ali nikad nisam postavio pitanje o njegovom mjestu u našem obiteljskom krugu. U mojoj mladenačkoj glavi, on je uvijek zauzimao posebnu poziciju. Roditelji su u mom odgoju i obrazovanju igrali ulogu dopunskih instruktora. Mama me učila razlici između dobrog i zla, a tata poslušnosti. Stranac je međutim bio pripovjedatelj svih priča. Satima bi nas držao začarane misterijama, avanturama i komedijama.

 

Ako sam želio nešto saznati o politici, znanosti ili povijesti; on je uvijek imao spremne odgovore o prošlosti, odlično je razumijevao sadašnjost, i čak se činilo da je u stanju predvidjeti budućnost! On je odveo moju obitelj na prvu prvoligašku nogometnu utakmicu. On me nasmijavao i tjerao u plač. Stranac nikad nije zatvarao usta, no tatu to ni najmanje nije smetalo.

Ponekad, dok smo se mi ostali na kauču u dnevnom boravku naprezali kako bi upili svaku njegovu riječ, mama bi se tiho iskrala u kuhinju okrijepiti s par minuta mira i tišine.

Otac je upravljao našim domaćinstvom uz određena moralna uvjerenja, ali stranac se nikada nije osjećao dužan obazirati se na njih. Na primjer, bogohuljenje u našoj kući nije bilo dozvoljeno ni nama, ni prijateljima, ni posjetiteljima. Kako je vrijeme sve više prolazilo, tako je i naš stalni gost postajao sve odvažniji. Sve smo češće mogli čuti psovke koje su meni spaljivale uši, i zbog kojih se tata nervozno meškoljio a mama crvenila. Otac nije dozvoljavao alkohol, ali nas je stranac ohrabrio i potaknuo na njegovu redovitu upotrebu.

On je cigarete učinio atraktivnim, cigare muškima a lulu različitošću od drugih. Uživao je potpunu slobodu govora, i bez dlake na jeziku se posvećivao najomiljenijoj temi: Seksu. Njegovi komentari su često bili općenito neugodni, neukusni, i sugestivni.

Sada znam da je moja mladenačka percepija koncepta međuljudskih odnosa bila pod snažnim strančevim utjecajem. Kako je vrijeme malo po malo prolazilo, tako se i stranac sve više i više suprotstavljao vrijednostima koje su gajili moji roditelji. No uprkos tome, nikad nije zaprijetio odlaskom, niti su ga mama i tata ikad zamolili da napusti naš dom.

Prošlo je više od pedeset godina otkako se taj neznanac uselio u našu kuću i postao dio porodice. Umiješao se u našu malu obiteljsku zajednicu između tate, mame, mene i dvije sestre; danas ni izbliza nije više tako fascinantan kao nekad. Ipak, da posjetite aktualnu životnu svakodnevnicu mojih roditelja, još uvijek bi ga našli udobno razvaljenog u svom kutu kako čeka nekog tko će slušati njegove priče i gledati kako crta slike. 

Njegovo ime?

Mi ga oslovljavamo s "Televizija". Prije nekoliko godina je uplovio u bračne vode, njegovu suprugu zovemo "Kompjuter". Njihovo prvo dijete je "Mobitel". Drugom djetetu su dali ime "iPod".

 

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3856 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum