Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Razlika Između Genija I Idiota

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
marti misterija

Današnji znanstveni način određivanja genijalnosti je potpuno pogrešan jer veoma obrazovane osobe uglavnom ne rade ništa drugo osim što stalno ponavljaju gradivo iz knjiga koje su godinama pregledavali i kojeg se vrlo dobro sjećaju. Za razliku od ovih papagaja, pravi genijalac krši ograničenja pod sumnjivim okolnostima prihvaćenog stanja mirovanja i nudi novu viziju svijeta u kojem svi živimo.

Papagaji vole ponavljati sve što su naučili, zar ne? Recimo da jedna papiga ima doista veliki mozak i da je njen memorijski repertoar fenomenalan. Ona će satima i satima pričati ono što joj je rečeno da prihvati, ali što ako je učitelj u kojeg je imala toliko puno povjerenja bio u krivu?

Koju god činjenicu da prihvatili i znanosti i većina ljudi ne mora nužno značiti i da su prihvatili istinu.
Nije svatko obdaren poklonjenim talentom ili visokim kvocijentom inteligencije potrebnim da bi se na prirodan način asimilirali, razumjeli i točno preveli redovi svete knjige postojanja.

 

 

 

 

Stara poslovica kaže: "Ako uvjeriš ljude u to da misle da izgledaju kao da razmišljaju, oni će te ljubiti i obožavati; ali ako ih natjeraš da stvarno razmišljaju, oni će te mrziti".

 

 

 

 Genijalac je netko tko je nekonvencionalan, genijalac ne mora nužno biti obrazovan, ali je obdaren fenomenalnim umjetničkim ili intelektualnim sposobnostima. Genije je netko tko bez obzira na protivljenje ostalih i dalje napreduje u svom polju i zadivljuje ljude.
Genije je netko koga možete samo voliti ili mrziti zbog toga što je tako poseban i često neshvaćen,
Pravi genije nastupa bez ponosa ili ega jer zna da je genije i uvijek je zahvalan i za najmanje priznanje ili gestu poštovanja; pravi genijalac ne treba ničiju potvrdu ili odobrenje.

"Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost, za ovu zadnju nisam baš siguran", Albert Einstein.

Konačno, magnet ne privlači komad drveta, pravi genije u pravilu privlači samo drugog genijalca.

Pojmu koji se vrlo često spominje u zadnje 2-3 godine od kada je u tijeku globalna financijska kriza uzrokovana impresivnim zaduženjima na svim nivoima pod sumnjivim okolnostima, vjerovatno ne poklanjate previše pažnje: "Prenapuhani financijski balon".
Etarom upravo lebdi još jedan prenapuhani špekulativni balon, onaj informativni.
Prenapuhani balon naduven ničime, lebdi u zraku bez precizne rute i cilja, informativan zbog toga što se odnosi na informacije za točno određeno područje - emisiona dobit (seigniorage), i špekulativan zbog toga što su uključeni subjekti kojima je namjera izvući korist.

Seigniorage, odnosno emisiona dobit je moć odlučivanja o životu i smrti koju nad narodom ima onaj tko u monopolskom režimu kroz zakonsku prisilu u nesvjesnom društvu ima onaj tko izdaje novac.
Nosivi stup na kojemu je oslonjena majka svih prevara, ova obmana nad obmanama, je ignorancija nacija koje su podvrgnute toj istoj prevari.
Svijet je pretvoren u jednu veliku tvornicu idiota u kojoj je jedina svrha radnog dana idiota proizvesti što više drugih idiota.
I najvećem idiotu je lako shvatiti da je informacija sve ono što je potrebno da bi i najslabiji povjetarac srušio cijeli lažni sustav.

Osvrni se okolo i reci što vidiš?
Milijune i milijune jednojajčanih blizanaca, televizijskih slika, web sajtova i papirnatih stranica koje do iznemoglosti za koju se čini da nema granica ponavljaju jedne te iste stvari u tisućama različitih pakovanja.

 

 

 

Ekonomija je idiotizam koji postoji zbog toga da bi jedni idioti prisvojili bogatstvo drugih idiota.
Velike mase idiota su dugo vremena ovisnici o dugu, drogi jačoj od heroina, alkohola i nikotina zajedno, opojnom sredstvu koje je jednim idiotima pružalo iluziju da ubrizgavajući si ga svakodnevno u venu poboljšavaju njihove životne uvjete, a drugim idiotima da su zagospodarili ni manje ni više nego samim svemirom.

Čovjek je društveno biće koje se uz nesebičnu pomoć najjače od jakih religija, one državne pretvorilo u idiota.
Umjesto suradnje koje je njena sama prirodna narav, ekonomija je kroz idiotsku teoriju konkurencije i natjecanja, bazirajući se na rezultatima idiotskih istraživanja nametnula svim idiotima planete univerzalno sredstvo razmjene u obliku globalne valutne rezerve koje je osim toga što nikad nije imalo nikakvu vrijednost budući da se radi o dugu, od svog zakonskog stupanja na snagu 1913 godine do danas izgubilo i 100% svoje kupovne moći, te od država stvorila zajednice u kojima idioti zajedno usamljeni samuju, sve što je dobro u životu je postalo ili nezakonito, ili zabranjeno, ili nemoralno, ili nepodobno ili nepoželjno.

Nikotin ubija, duhan izaziva rak na plućima, zabranjeno za mlađe od 18 godina, naslovi su koje svi idioti mogu pročitati na svakoj kutiji cigareta.
Pa ipak, bez obzira na to što su bezbroj puta opasnije i škodljivije, niti na jednoj slici idiota i niti na jednoj informaciji koju idioti prenose drugim idiotima nije otisnut srceparajući i moždanorazarajući svima lako uočljiv pečat: "Smrtna opasnost... opasno po život".

Totalno ludilo, s jedne strane su mase idiota već tisućljećima zaluđene obećanjima drugih idiota o boljem sutra koje se može osvojiti jedino kroz stalno nazadovanje na svim frontovima; a na drugoj suprotstavljenoj strani stoji opozicija trećih idiota koju slijedi četvrta masa idiota u vječnoj nadi da će beskonačnim ponavljanjem istih stvari na kraju ipak ostvariti drugačiji učinak i postići različite rezultate.

Ako budemo imali sreće i prije svega više pameti, genijalci budućnosti će se naći pred gotovo nerješivom zagonetkom, zašto su toliko dugo vremena idioti prošlosti ne samo trpjeli, već i opravdavali suludi destruktivni sustav kojem su služeći na vlastitu i zajedničku štetu dospjeli na korak od samouništenja...

 

Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 3910 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum