Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Stiže Eksplozija Europskog Balona Kreditnih Kartica

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster

Europski zajmodavci zaziru od rastućeg vala bankrota na potrošačke dugove, kriza kreditnih kartica koja je prouzročila milijarde dolara gubitaka bankama u Sjedinjenim Američkim Državama, stiže preko Atlantika.

 Međunarodni monetarni fond procjenjuje da će se u SAD-u, od ukupnog potrošačkog duga od $1.914 milijardi dolara, oko 14% ukiseliti.

MMF očekuje da će oko 7% od $2.467 milijardi dolara potrošačkog duga u Europi biti izgubljeno, s teškim posljedicama Velikoj Britaniji, najvećoj državi posuđivanja na kreditne kartice.

 

Engleski Nacionalni Dužnički Ured je objavio da se broj zaprimljenih telefonskih poziva od engleskih potrošača koji su zabrinuti za kredite, kreditne kartice i hipoteke poduplao u odnosu na prošlu, 2008 godinu.

U SAD-u, bankrot na kreditnim karticama već mjesecima opasno raste na isti način kao i nezaposlenost  u najtežoj ekonomskoj krizi od Velike Depresije.

Banke kao Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase i Wells Fargo, te ostali izdavatelji kreditnih kartica kao što su American Express, pretrpjele su milijarde dolara gubitaka u njihovim portfeljima kreditnih kartica i upozorile da očekuju nove gubitke.

U Americi, stopa gubitaka na kreditnim karticama je prerasla stopu nezaposlenosti u posljednjih mjeseci, što je neobična pojava koja još više otežava situaciju emitenata kreditnih kartica i najavljuje nove buduće gubitke.

S trendovima u Velikoj Britaniji koji su slični onima u SAD, analitičari će  uskoro imati mnogo posla i veoma paziti na znakove koji mogu uzbuditi cijeli stari kontinent.

Ozbiljnost financijske krize s porastom nezaposlenosti se povećava s obje strane Atlantika, strahuje se od nečeg još goreg u narednim mjesecima.

Europa je mnogo više izložena opasnosti kreditnih kartica od Sjedinjenih Američkih Država.
Banke su već smanjile limite zaduživanja kreditnim karticama, i smanjile količinu izdavanja ovih novih plastičnih instrumenata.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4099 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu