Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Svinjska Gripa: Obama I Dionice Baxter-a, Poljska Odbija Cjepivo

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama posjeduje dionice Baxter-a, kompanije za koju mnogi kažu da je odgovorna za pandemiju svinjske gripe H1N1.

 

Odmah nakon što je kupio dionice također u 2005 godini, Barack Obama (još uvijek Senator u to vrijeme) je predstavio prvi svestran zakon za rješavanje opasnosti od pandemije ptičje gripe, "Avian Act (S. 969)".

 

To čini još zanimljivijom priču o tome da je preko 60 milijuna dolara dolara dodijeljeno za cjepivo protiv ptičje gripe (2007) koja od tada, pa do danas još uvijek nije mutirala.Poljski Premijer Donald Tusk je nedavno optužio farmaceutske kompanije da ne žele preuzeti nikakvu odgovornost za moguće nuspojave cjepiva protiv svinjske gripe, ta cjepiva nisu dovoljno testirana.

Dakle za sada, Poljska ne kupuje cjepiva.


"Zahtjevaju klauzule koje nisu u skladu s poljskim zakonima i prebacuju svu odgovornost na Vladu, i nuspojave i moguće isplate odšteta," izjavio je Poljski Premijer.

Ukratko, ne samo da Vlade moraju kupiti milijune doza vakcina protiv svinjske gripe, nego moraju i platiti za bilo kakve štete. Opravdanje za nedovoljno  eksperimentirana cjepiva protiv svinjske gripe je hitna opasnost od pandemije.

U govoru ispred Poljskog Parlamenta, Ministar Zdravstva Ewa Kopacz je neki dan cjepivo protiv gripe H1N1 doslovce nazvala prevarom na štetu građana koju zajedno provode farmaceutske kompanije proizvođači cjepiva i Vlade koje ga kupuju i distribuiraju dobro znajući da time štite interese velikih farmaceutskih kompanija, a ne interese građana.


You need to a flashplayer enabled browser to view this videoMinistrica Zdravstva je iznijela niz dvojbi vezanih za ugovore koje su razne Vlade potpisale s proizvođačima lijekova, pitajući se što je zapravo dužnost Ministra Zdravstva, zaštita interesa građana ili zaštita interesa farmaceutske industrije?

Zaključila je kako se u slučaju cjepiva protiv svinjske gripe H1N1 ta dva interesa ne poklapaju, već su duboko kontradiktorni.

Ministrica Zdravstva je potom izrekla konačnu misao o alarmu pokrenutom kao reakcija na mogućnost pandemije svinjske gripe, naglašavajući kako se svake godine  u svijetu milijarda ljudi razboli i milijun od njih umre zbog posljedica sezonske gripe, bez da je ikada pokrenut alarm ove vrste. Unatoč tome što se svinjska gripa pokazuje veoma manje opasnom od obične sezonske gripe, na različitim razinama se iracionalno širi panika isključivo u svrhu  nagovaranja na kupnju cjepiva.

Ewa Kopacz je završila svoj govor riječima da je "Poljski narod jako mudar i da Poljaci znaju razlučiti istinu od muljaža s velikom preciznošću. Poljaci su isto tako u stanju razlikovati stvarno stanje stvari od prevare".
.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4934 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu